Sevärdheter på Östermalm

Hejsan, i dag ska jag skriva ett inlägg om Östermalm och alla sevärdheter som finns här men även lite vad som finns i andra stadsdelar. Stockholm är en fantastisk stad med sevärdheter i var och varannan stadsdel. Östermalm är en av de mest populära och livligaste områdena i staden, och här finns massor att se och göra. 

Östermalm har ett fantastiskt utbud av sevärdheter, som alla besökare kan njuta av. I närheten finns exempelvis Stadshuset, som är ett vackert och imponerande byggnadsverk med en magnifik utsikt över hela Stockholm. Det finns även flera museer på Östermalm som du kan besöka, som exempelvis Fotografiska och Nordiska museet. 

Jag har bott här i ungefär ett år nu, och jag har upptäckt att Östermalm är verkligen en av de bästa stadsdelarna. Här finns sevärdheter för alla smaker och intressen, oavsett om du gillar shopping, historia eller bara vill ta en fika i parken. Några av mina favoritsevärdheter på eller i närheten av Östermalm är: 

-Sankt Jacobs kyrka: Denna kyrka ligger vackert belägen på Riddarholmen och är verkligen sevärd. Kyrkan är byggd i mitten av 1600-talet och har en mycket intressant historia.

-Gamla stan: Naturligtvis kan man inte besöka Stockholm utan att se denna fantastiska stadsdel. Gamla stan är sevärd för alla, oavsett ålder eller intresse. 

-Djurgården: Detta är en av de mest populära sevärdheterna i Stockholm, och det finns verkligen något för alla här. Djurgården är hem till flera museer, parker och andra sevärdheter.  

Östermalm är en härlig stadsdel där man kan verkligen koppla av och njuta av allt som Stockholm har att erbjuda. Jag rekommenderar varmt ett besök här! Ni ska inte missa att gå in på Saluhallen, där finner ni delikatesser och andra läckerheter. Gå ner och passera Dramaten, kanske ser ni någon kändis! Hoppas ni får en trevlig stund på Östermalm!